31 Ağustos 2012 Cuma

31 Ağustos Tatili

30 Ağustos'un perşembe gününe gelmesi sebebiyle, çalıştığım şirket Cuma gününü de zorunlu izin kullandırttı. Eşimin çalışması sebebiyle biz de Damla'mın cici ablası Duru ve annesiyle bir gezi planladık.
Beşiktaş iskelesinde buluşarak Ortaköy'e kadar yürüyerek gittik. Ortaköy'de güvercinleri kovaladık, yemek yedik. Ve Damla'm ilk boğaz turunu yaptı. İşte fotolar:
Yemek yerken masada Damla'nın resim çizdiği defter çok pratik birşey.  Su ile resim yapıyor, hiç zararı yok hem hafif çantada ağırlık yapmıyor. Yemek yerken Damla'yı oyalamak için birebir. Bu resim defterini hediye eden Nefes'in annesi Esra teyzemize çok teşekkür ediyoruz. İşte oyuncağın linki: AquaDoodle

30 Ağustos 2012 Perşembe

İlk Adım Ayakkabımız

Bir aydır Damla'mın elinden tutarak yürüme çalışması yaptırıyorduk ama Damla pek istekli olmuyor hemen oturmak istiyordu. 30 Ağustos'ta ilk kez yürümek yürümek yürümek istedi. Tek elini veriyor ve ordan oraya yürümek istedi. Bunun üzerine artık sürekli ertelediğimiz ilk adım ayakkabısını alalım dedik. Ayakkabılarımızı halası aldı. Adidas'ın ilk adım ayakkabıları. Tabanı yumuşacık. Damla'm çok rahat etti ve alışveriş için gittiğimiz Marmara Forum'da hiç kucağa gelmedi ve yürüyerek dolaştı. Arabasına da binmek istemeyen minik kuzum arabasını kendi iterek dolaştı :)

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Marmara Ereğlisi Kaçamağı

Bir blogda okuyarak Poyraz Butik Otele ve Marmara Ereğlisi'ne gitmeye karar verdik.  Hem İstanbul'a yakın hem uzak, tam istediğim gibi. 
Pazar günü otele vardık. Ufak bir mekan Poyraz Otel. Sahil kenarında yer alıyor. Oda - kahvaltı şeklinde çalışıyorlar. Bizim odamız ufaktı ama geniş ve çok güzel odaları olduğunu da gördüm. Bir daha gidersem kesinlikle o odalardan rezerve yapacağım. İlk gün hava çok güzeldi ancak pazar günü olması sebebiyle sahil çok kalabalıktı.  Yine de denize girdik. Damla'nın havuzunu da götürmüştük. Otelin bahçesinde otururken Damla'da havuzunda oynadı.  Otelin bir de yeni yavrulamış kedisi vardı. Damla'm bayıldı onlara, ilk gördüğünde sevinçle "dedi" diye çığlık attı.
İlk günün akşamında Marma Ereğlisi'nde Yengenin Yeri adlı restorana gittik. Yörenin adı duyulmuş mekanlarından. Lüks bir restoran değil ama lezzetli köfte yapıyorlar.


İkinci gün hava serinlemeye başlamıştı. Denize girmek için öğlen güneşini bekledik. Bu arada biraz hamak keyfi de yapmayı ihmal etmedik tabi. Akşamında bu sefer diğer ünlü bir mekan olan Ada Restoranda balık yedik. Damla'cık da balık yedi, annesini çok mutlu etti.

Üçüncü gün artık hava iyice kötüleşince hiç denize girmeye çalışmayalım dedik ve Tekirdağ köftesi yemeğe Tekirdağ'a gittik :) Yine oraların ünlü mekanlarından Özcanlar'da köftelerimizi de yedik. Dönüş yolunda Garden Et Lokantasına uğrayarak Damla Hn'ın arkadaşları tatlı Bahar ve Beren'i de görmeyi ihmal etmedik tabi.



Son olarak otel ile ilgili kısa bilgiler, gitmek isteyenler için: Poyraz Butik Otel'in web adresi: http://www.poyrazbutikotel.com/tr/index.html . Otelde açık mutfak da var. Normalde pişirmek yasak olsa da bebeklilere imtiyaz tanınıyor. Otelin tek eksik yanı kahvaltısı. Daha doyurucu bir kahvaltı verebilirler. Yine de İstanbul'a yakınlığı ile gidilesi bir mekan.

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Kaydırak Sevdamız

Aylar öncesinde basşladı Damla'yı kaydıraktan kaydırmaya çalışmamız. Hiç hoşlanmadı, birkaç kere ağlayarak rezil bile etti beni parklarda :) Derken bir gün 12 Ağustosta yine denedim ve sevinç çığlıkları attı. Tekrar tekrar hiç sıkılmadı sürekli kaydı.  Birkaç haftadır da kaydırağın en altına koyuyordum, yukarı doğru emeklemesi için uğraşıyordum. Yine aynı gün kaydıraktan kaymaya bayılan kızım, kendi kendin kaydırağın tepesine emeklemeyi başardı. Videoda ufak kaydırağın tepesine çıkıyor, gün sonunda ise büyük kaydırağın tepesine emekleyerek tırmandı :)



İlk salıncağa binişimiz:

Artık ustayım:)

Kaydırağı sevdirmeye çalışıyoruz...

Anneyi Ne Kadar Çok Seviyorsun?

1 yaşına girdiğimizden itibaren artık pek çok şeyi taklit eder hale geldi, Eğer isterse gösterdiğim şeyi hemen öğrenip yapıyor. Artık kızım "Anneyi ne kadar çok seviyorsun?" diye sorduğumda kollarını yana açıyor. Ama hiç ayrım yapmıyor baba için de açıyor :)
Zaten birkaç haftadır, zıtlıklar şarkımızda yer alan Kapalı/Açık ifadelerini kollarını kapatıp açarak yapıyordu.
Benim minik akıllı bıdığım.

Bu arada bu şarkıyı da yazayim, fisherprice'in bir oyuncağında yer alıyor:
Zıtlıklar da ne komik
Kapalı ve açık
Aşağı ve yukarı
Merhaba, Hoşçakal

Şarkıyı söylerken hareketlerini de yapıyoruz, çok seviyor. İşte kapalıyı gösteren ve çirkin yapan Damla'm...