16 Ağustos 2010 Pazartesi

Çentik Kebebı

Haftasonu Ramazan için özel bir şeyler yapmak istedim. Tarif Lezzet dergisi Ağustos 2008 sayısından. Tarif 1 kişiliktir, kişi sayısına göre çoğaltabilirsiniz.

Malzemeler:
150 gr dana antrikot
1 patates
1 bostan patlıcanı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tereyağ
1 domates
yarım soğan
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
kırmızı pulbiber
tuz, karabiber

Yapılışı:
  1. Antrikotları bir gün önceden ayçiçeği yağı, soğan, tuz ve karabiber ile terbiye edin. Izgarada her iki tarafını iyice pişirip parmak şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup kibrit şeklinde doğrayın. Kızgın ayçiçeği yağında kızartın.
  2. Patlıcanı ocakta közleyip soğuyunca kabuklarını soyun. Tereyağında bir iki dakika soteleyip ocaktan alın. Bir yemek kaşığı süzme yoğurdu ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  3. Pişmiş ve doğranmış etleri tereyağında kırmızı biber ile soteleyin. Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Tuz ve karabiber ekleyip, zeytinyağı ile pişirin.
  4. Tabağın bir kenarına kibrit patatesleri diğer yanına patlıcan söğürmeyi yerleştirin. Üzerine etleri dizin. Domates sos gezdirerek servis ediniz.
Ben bu tarifi denerken biraz aceleye geldiğinden, etleri terbiye etmedim. Ayrıca, evde konserve közlenmiş patlıcan olduğundan patlıcan közlemedim. Yine de harika oldu. Denemenizde fayda var. Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder