13 Ağustos 2010 Cuma

Somon Balığı

Koca bir ayı hiç tarif eklemeden geçirmişim. Oysa yaptığım yemeklerin fotoğraflarını çekiyordum ama ekleyememişim:( Yaz olunca işim daha bir yoğun oluyor. Hiç vakit kalmıyor, hiç.
Konuya dönersem, bir gün sevgili Canan'dan ilham alarak somon balığı pişirmeye karar verdim. Nasıl pişirsem diye düşünürken iki tarif arasında kararsız kaldım. Bende aldığım bir adet Karadeniz somon'unu ikiye böldüm ve her iki tarifi de yaptım:)
Tariflerin her ikisi de çok kolay ve lezzetli. Bir daha pişirirsem nasıl yaparım hala bilemiyorum. Her iki tarife başlamadan da balığımız fileto olarak hazır hale gelmiş olmalıdır.
Tariflerden ilki:

Tereyağlı Somon:

Kapaklı bir tavaya 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ koyup, eritelim. Somonları tavaya koyup, kapağı kapatıp, altına kısalım. 10 dk sonra balıkları çevirelim. 10 dk sonunda balığımız pişmiş olacaktır. Kızarmış olarak seviyorsanız, pişirme süresinin sonunda kapağı kaldırıp,ocağın altını açarak 1-2 dakika balıkları kızartalım.

Fırında Somon:

1/2 adet limonun suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuzve karabiber karıştırılır. Alüminyum folyonun içine somonu yerleştirin. Karışımı balıkların üstüne dökün. 4 adet diş sarımsak ve yarım adet soğan dilimlerini balıkların üzerine yerleştirin. Folyoyu kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. 200 C li fırında 30dk pişirin.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder