6 Nisan 2010 Salı

Elmalı Kurabiye



Kahvaltı sofrasından başka bir klasik. Bu tarifi çok seviyorum. Çünkü hamur işlerini sevmeyen eşimin en sevdiği lezzet. Yaptığınız yemeği severek yiyen olursa insan daha bir istekli pişiriyor. Tarif http://www.portakalagaci.com/ 'dan. Tarifi yarım ölçü ile yaparak 14-15 kurabiye elde ediyorsunuz. Elmalı tariflerden hoşlanıyorsanız kesinlikle denenmesi gereken bir tarif.

Malzemeler:
1 paket (250gr) margarin/tereyağı, oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
8-9 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
aldığı kadar un
3-4 damla limon suyu
3-4 elma, rendelenmiş
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
dilediğiniz kadar fındık içi, irice dövülmüş


Yapılışı:
Karbonatı limon suyu ile kabartın. Yumuşak elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Elmayı toz şekerle pişirin. Soğutup tarçın ve fındıkla karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp poğaça yapar gibi avucunuzda açın. Ortasına elmalı harçtan koyup kenarları üstte birleştirin. birleşme yerleri üste gelecek şekilde tepsiye dizin. Bıçakla kurabiyeleri üçe bölün. Önceden ısınmış 180C fırında pişirin. Piştikten sonra soğutup pudra şekeri ile servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder