6 Nisan 2010 Salı

Yeşim'in Kısırı


Yeşim'ciğimin sihirli dokunuşu ile harika bir çay saati lezzetine dönüşen bir klasik. Yediğim tüm kısırlardan farklı bir lezzeti olduğundan dolayı adına sadece "Kısır" demek gelmedi içimden. İşte Yeşim'in kaleminden tarif:

Malzemeler:
1 kase ince bulgur
1.5 kase sıcak su
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet havuç
1 orta büyüklükte kuru soğan
1/2 demet maydonoz
1.5 çay bardağı Zeytin yağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon
1 büyük diş sarımsak
2 çayı kaşığı Pul biber
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kekik
1 çay kaşığı Nane
1 çay kaşığı Çiğ köfte baharatı

Yapılışı:
Bulguru tencerede sıcak suyla ve salçalarla ıslatıp kapağını kapatın. Kuru soğanı ve sarımsağı çok küçük doğrayıp,havucunu rendenin en ince kısmıyla rendeleyin. Maydonozları da ince ince ince kıyıp hepsini bir kapta karıştırıp suyu çeken bulgura ekleyin. Bütün baharatları zeytin yağını ve limonu da ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder