16 Mayıs 2010 Pazar

Paçanga Böreği

Pazar kahvaltısına ayrı biz özen gösteririm. Serkan ile dışarıda kahvaltı etmezsek, evde yaptığımız kahvaltının da dışarıda yaptığımızdan bir farkı olmasın isterim. Bugun paçanga böreği yaptım. Kahvatıda, çayda yenilebileceği gibi, davetlerde ara sıcak olarak da harika bir seçim oluyor. İşte tarif:

Malzemeler:
2 yufka
100 gr pastırma
100 gr kaşar peyniri (küp doğranmış)
Domates, biber (arzuya göre)
Kızartmak için yağ

Yapılışı:
1 yufkayı 16'a bölün. (Eğer domates ve biber katacaksanız yufkaların biraz daha büyük olması gerekir, o zaman 12'e bölün.) Bir yufka parçasına eşit miktarda (dilediğiniz gibi :) yufka ve pastırma koyun. Sigara böreği gibi sarın ve kızgın yağda kızartın. Domates ve biber de paçangaya çok yakışıyor. Eğer katmak isterseniz, kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesi ve ufak doğranmış biberi de pastırma ve kaşar ile beraber yufkaya koyup kalınca sarın. Yine aynı şekilde kızartılacak. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder