16 Mayıs 2010 Pazar

Turşu Kavurması

İşte bir karadeniz lezzeti. Karadenizli olmayanlar turşunun neden kavrulduğunu anlayamaz ve bu yemeği gereksiz olarak görürler. Karadeniz'de fasulyeyi ayıklarken, ince taze fasulyeler yemeklik için, daha kart taneli olanlar ise turşuluk için ayrılır. Ayrıca karadeniz usulu yapılan fasulye turşusu çiğ iken kıtır kıtır bir lezzettir. (Kıtır kıtır doğru bir benzetme oldu mu acaba? Katır kutur mu deseydim:) Bu yüzden de alışık olmayanlar pek beğenmezler. (Örnek:eşim) Ben ise bayılıyorum çiğ olarak yemeye. Neyse, bu yüzden karadeniz usulu yapılan fasulye turşusu kavrulursa daha bi lezzetli olmaktadır.

Malzemeler:
1 tabak dolusu fasulye turşusu
1 orta boy soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yaş (kavurmak için)
su

Yapılışı:
Fasulyeler 3-4 cm uzunluğunda doğrayın. Soğanı da piyaz olarak doğrayıp, fasulye ile birlikte bir tavaya koyup, soğan renk değiştirinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra, tavaya fasulyenin yüzeyine gelmeyecek kadar su koyup, suyun tamamı buharlaşıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis edin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder