2 Mayıs'ta arkadaşlarla pikniğe Taşdelen'e gittik. Güzel sakin bir yerdi. Lezzetli yiyeceklerle daha da bir keyifli oldu gün. Piknik için istek üzerine mercimekli köfte yaptım. Aşağıda yer alan tarif ile harika bir sonuç elde edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Mercimek Köftesi
Malzemeler:
- 300 gram kırmızı mercimek (1 + 1/5 su bardağı)
- 4 su bardağı su
- 2 çay bardağı orta incelikte bulgur
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı salça
- 1/2 demet yeşil taze soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 1 adet etsu toz bulyon
- kekik, nane, tuz, kırmızıbiber, karabiber
Kırmızı mercimeği 4 kez sudan geçirip yıkayın. Mercimeği bir tencereye aktarıp üzerine 4 su bardağı suyu ilave edin ve kaynatın. 15 dakika kaynadıktan sonra(mercimek hafif sulu iken) üzerine bulguru ilave edip suyunu çekene dek pişirmeye devam edin. Piştikten sonra malzemeyi geniş bir tepsiye boşaltın. Bir tavada yağı kızdırıp, üzerine ince doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine baharat çeşitlerini, tuzu, dövülmüş sarmısağı, salçayı, bulyonu ilave edip karıştırın 2 dakika daha kavurduktan sonra karışımı tepsideki mercimekli karışıma aktarın. İyice harmanlayın. (Karıştırdıktan sonra damak tadınıza göre baharatı arrtırabilirsiniz.) Üzerine doğranmış yeşik taze soğan ve maydanozu ilave edip tekrar yoğurun. Malzemeden avuç içi kadar parçalar koparıp, yuvarlayın ve servis edin.
İşte pikniğin en güzel hatırası. Canım arkadaşım Jıbid, inadı ile sönmüş olan ateşi canlandırdı ve kor üzerinde pişmiş harika türk kahvelerimizi içtik. Ayrıca fotoğraflar için Arman'a teşekkürler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder