16 Mart 2010 Salı

Patatesli Tepsi Böreği


Bu aralar sadece pazar günleri eşim ve ben birlikte kahvaltı yapabiliyoruz. Bu yüzden daha fazla özen göstermeye çalışıyorum. Bu pazar için patatesli börek yaptım. Tabi ne kadar az yapılmaya çalışılsa da iki kişi için fazla oluyor. Kalanını pazartesi günü işe getirerek arkadaşlarla beraber yedik. Böylelikle hem israf yapmamış hem de fazla hamurişi yememiş olduk.


Malzemeler:

2 adet yufka
3-4 adet orta boy patates
1 orta boy soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası
su
sıvı yağ


Yapılışı:

Öncelikle iç harcı hazırlayalım. Patatesleri haşlayın. Soğanı ufak ufak doğrayıp, yağda kavurun. Kavrulduktan sonra içine istenirse domates ya da biber salçası veya kırmızı biber ekleyin. Haşlanıp, püre haline getirilen patatesleri de katarak 5 dakika soğan ile beraber kavurun. İç harcımız hazırdır.

Fırını 200 derecede ısıtın. 1 kaseden az olacak şekilde su ve sıvıyağ karıştırın. (yarım çay bardağı sıvıyağ + 1 çay bardağı su) Bir yufkayı ikiye bölerek düz bir zemine serin ve üstüne karışımı sürün. Yufkanın geniş tarafına iç harcı koyup, kenarları hafif içe katlayarak sıkıca sarın. Ortadan başlayıp kendi etrafında sararak yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak tepsiye yerleştirin. Yağlı sudan arttıysa bir yumurtanın sarısını da bu karışıma katarak böreğin üstüne sürün. Üstü kızarana dek pişirin.

Afiyet Olsun!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder