16 Mart 2010 Salı

Sıcak Bir Başlangıç : Domates Çorbası


Çorbalar benim için bu soğuk havaların vazgeçilmezidir. Benim ve eşimin favorisi olan bu çorba çok kısa sürede hazırlandığından çalışan bayanların favorisi olmaya aday.

Malzemeler:

3 çorba kaşığı domates salçası
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
5.5 bardak su
1.5 bardak süt
Defne yaprağı, tuz, karabiber

Yapılışı:
Margarini bir tencerede erittikten sonra salça eklenerek, 2-3 dk salça kavrulur. Üzerine un eklenir ve yine unun kokusu gidene kadar 3-4 dk kavrulmaya devam edilir. Üzerine soğuk su eklenir ve blendir'dan geçirilir. Böylelikle sürekli karıştırmaktan kurtulmuş oluyor ve unun topak topak çorbada kalmasını önlemiş oluyoruz. İçine 2-3 adet defne yaprağı katıp kısık ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. Arada bir çorbayı karıştırırsak daha lezzetli olacaktır. Kaynadıktan sonra oda sıcaklığındaki süt, tuz ve karabiber eklenerek tekrar kaynayana kadar pişirilir. Rendelenmiş kaşar ile servis edilir.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder