25 Haziran 2010 Cuma

Alman Pastası

Sonunda beklediğim tarif geldi. En kısa sürede deneyip kendi pastamın fotoğrafını koyacağım.

Malzemeler:

Kek için,
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 + 1/2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema için,

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • Vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı:

Yumurta ile şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri katıp karıştırın. Yağlanmış, bir tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Krema içini süt, şeker ve unu karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Karışımı ocaktan aldıktan sonra vanilya ve margarin ekleyip karıştırın.

Kek soğuduktan sonra ikiye bölün. Arasına kremayı yayıp muz dilimlerini yerleştirin. Pastanın üzerine bol pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun!

3 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor. Neden acaba? :) Tarifini en kısa sürede deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. şimdiye kadar 3 defa yaptım ve hepsinde sonuç mükemmel :) Tarif gerçekten tam ayarlı, teşekkürler..

    YanıtlaSil